19.12.2018

Tietotie 6 -kiinteistön myynnistä allekirjoitettu kauppakirja

YIT, HGR Property Partners ja niiden yhteisyritys Regenero ovat myyneet omistamansa Tietotie 6 -kiinteistön Espoon Otaniemestä eQ Hoivakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 26 000 neliömetriä. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta. Myyjien kaupallisena neuvonantajana toimi CBRE ja juridisena neuvonantajana Avance Attorneys Ltd.

”Tietotien hanke toteuttaa erinomaisesti YIT:n strategian kahta painopistealuetta: kaupunkikehitystä kumppaneiden kanssa sekä suhdanteista riippumattomia liiketoimintoja, joita korjausrakentaminen edustaa. Koko hanke on vahva näyttö YIT:n ja HGR:n sekä yhteisyrityksemme Regeneron toimintakyvystä. Olemme tyytyväisiä hankkeeseen kohdistuneeseen sijoittajakysyntään sekä eQ Hoivakiinteistöihin pitkäjänteisenä omistajana”, toteaa Esa Neuvonen, YIT:n Toimitilat- ja Kiinteistöt segmenttien johtaja.  

Tietotie 6 on täyteen vuokrattu pitkillä vuokrasopimuksilla Espoon kaupungille. YIT saneeraa sitä paraikaa moderneiksi toimitiloiksi Espoon virastoille sekä lukion käyttöön. Toimistot valmistuvat vaiheittain loppuvuodesta 2018 ja koulu avaa ovensa Tietotiellä syksyllä 2019. Tilojen suunnittelu on tehty yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

”Olemme tyytyväisiä hyvään yhteistyöhön Espoon kaupungin kanssa. Kyseinen hanke oli loistava esimerkki hyvin toteutuneesta yhteistyöstä eri virastojen kanssa ja lopputuloksena toimiva monikäyttöinen rakennus, johon on tulossa toimintoja myös kuntalaisille. Odotamme innolla, että koulu pääsee aloittamaan syksyllä toimintansa uusissa viihtyisissä tiloissa.” sanoo HGR Property Partnersin toimitusjohtaja Kari Helin

”eQ Hoivakiinteistöjen lähtökohta on pitkäaikainen kiinteistöjen omistus, jolloin voimme tarjota vuokralaisasiakkaillemme pysyvää ja kestävää yhteistoimintaa terveellisissä, turvallisissa ja toimivissa tiloissa. Tämä kohde sopii erinomaisesti rahastoomme ja täydentää pääkaupunkiseudulle keskittynyttä koulukiinteistökantaamme. Regenero on kehittänyt erinomaisen hankkeen yhdessä Espoon kanssa ja olemme iloisia saadaksemme olla mukana tukemassa yhteiskuntaa myös tämän kohteen kautta”, kertoo Jennifer Eloheimo, eQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja.

Lisätietoja antavat: 

Kari Helin, toimitusjohtaja, HGR Property Partners Oy, puh. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Esa Neuvonen, Toimitilat ja Kiinteistöt segmenttien johtaja, YIT Oyj, puh. 040 500 1003, esa.neuvonen@yit.fi

Jennifer Eloheimo, sijoitusjohtaja, eQ Varainhoito Oy, puh. 050-5473660, jennifer.eloheimo@eq.fi

Regenero on rakennusyhtiö YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin yhteisyritys. Yhtiö perustettiin vuonna 2016 syventämään yhtiöiden aikaisempaa yhteistyötä. Regeneron kehityshankkeet kohdistuvat kaupunkielämän kannalta avainpaikoilla sijaitseviin kohteisiin, tähtäävät alueen profiilin nostamiseen ja ne toteutetaan pitkäaikaista kokemusta ja ammattitaitoa hyödyntäen. Hankkeet ovat kokoluokaltaan merkittäviä ja voivat sisältää eri tilatyyppejä, kuten toimisto- ja liiketiloja sekä erilaisia julkisen sektorin tiloja. http://www.regenero.fi

eQ Hoivakiinteistöt on suomalainen erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa hoiva-/ yhteiskuntakiinteistöihin. Rahasto omistaa ikäihmisten tehostettua palveluasumista, koulutuskiinteistöjä, sairaaloita ja terveyspalvelukiinteistöjä, päiväkoteja, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien palveluasuntoja sekä muita hoiva-/yhteiskuntakäyttöön soveltuvia kiinteistöjä Suomessa. Sijoittajamme ovat suomalaisia säätiöitä, instituutioita ja yksityishenkilöitä. Rahaston kiinteistöomaisuuden arvo oli 30.9.2018 873 miljoonaa euroa, joka oli sijoitettu 180 kiinteistöön Suomessa ja rahasto on Suomen merkittävin hoiva/yhteiskuntakiinteistöomistaja.