08.06.2018

Regenero hakee tonttivarausta Tapiolasta


(Finnish only) Regenero hakee tonttivarausta Tapiolan kulttuuriaukion alueen elävöittämiseksi - alueelle kaavaillaan korkeatasoista kulttuuri- ja hotellitoimintaa

HGR Property Partnersin ja YIT:n yhteisyritys Regenero hakee tonttivarausta Tapiolan kulttuuriaukion alueen elävöittämiseksi. Luonnossuunnitelmassa Koy Kulttuuriaukio korvataan uudisosalla, joka muodostaa yhdessä naapurissa sijaitsevan Tapiolan Keskustornin kanssa laadukkaan hotellikokonaisuuden. Kokonaisuus käsittää myös osan säilytettävästä, Aarne Ervin suunnittelemasta U-liiketalosta. Yli 200 huoneen hotellin operoinnista on keskusteltu Kämp Collection Hotels Oy:n kanssa, joka on osoittanut hanketta kohtaan mielenkiintoa. Hotellin naapuriin sijoittuisi pieni elokuvakeskus, joka yhdessä Kino Tapiolan kanssa täydentää alueen elokuvatarjontaa. Elokuvakeskuksesta on käyty keskusteluja Cine Tapiolan, Espoon Cinèn ja Ilona Studios Oyn kanssa. Ilona Studios valmistelee myös elokuvakeskuksen toteutusta Kamppiin Helsingin vanhan linja-autoaseman yhteyteen.

Regenero keskittyy luomaan kaupunkilaisille vetovoimaisia ja kestävää arvoa luovia hankkeita, joissa yhdistyvät erilaiset käyttäjät.

”Kulttuuriaukion hanke toteuttaa Regeneron strategiaa ja kaupungin tahtoa erinomaisella tavalla, jossa hyvien kulkuyhteyksien varteen syntyy houkuttelevaa kaupunkiympäristöä. Tapiolassa on jo nyt monipuolista kulttuuritarjontaa, ja haluamme korostaa sen luonnetta entisestään”, kuvailee Regeneron hallituksen jäsen Kari Helin.

Uudisosan huoltoratkaisua tutkitaan yhdessä naapurikiinteistöjen kanssa siten, että Sampotorin ja Kulttuuriaukion välistä poistuisi kaksi nykyistä huoltoramppia. Alustavasti on tutkittu myös sisäyhteyttä Tapiolan ostoskeskuksen kellarin kautta metroon sekä linja-autoterminaaliin.

”Toteutuessaan hanke helpottaa kaupunkilaisten arkea entistä laadukkaammalla jalankulkuympäristöllä. Lisäksi suunnitteluvarausalueen vieressä sijaitsevan Tapiolan Keskustornin huipulle on suunnitteilla yleisölle avoin kahvila”, Regeneron hallituksen puheenjohtaja Juha Kostiainen kertoo.

Vuonna 2016 perustettu Regenero toteuttaa suuria kiinteistökehityshankkeita pääkaupunkiseudulla. HGR Property Partners vastaa projektinkehitystyöstä sekä yhtiön operatiivisesta toiminnasta ja Suomen suurin rakennusyhtiö YIT rakennus- ja saneeraustöistä. YIT ja HGR Property Partners ovat työskennelleet yhdessä useissa menestyksekkäissä kiinteistökehityshankkeissa, ja niiden yhteisyritys Regenero luo perustan tuleville kehityshankkeille.


https://www.regenero.f

i


Lisätietoja antavat:


Kari Helin

, Toimitusjohtaja, HGR Property Partners, puh. +358 40 557 0570, kari.helin@hgrpp.fi

Juha Kostiainen

, Johtaja, Kaupunkikehitys, YIT Oyj, puh. +358 400 721 475, juha.kostiainen@yit.fi