23.05.2019

Keilaniemenrannan rakentaminen vauhdittuu, kun laaja kehittämishanke sinetöidään

Espoon kaupunki ja Regenero Oy ovat allekirjoittaneet Keilaniemenrannan kokonaissopimuksen, maankäyttösopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen. Kaupunginhallitus käsittelee asemakaavamuutosta ja sopimusten hyväksymistä kokouksessaan maanantaina 27.5. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto.

Keilaniemenrannan kokonaissopimuksen päämääränä on, että Regenero Oy pääsee tekemään alueen viivytyksettä ja laadukkaasti valmiiksi yhteistyössä kaupungin kanssa.

Espoon kaupungin tavoitteena on jo pitkään ollut Keilaniemen rantavyöhykkeen elävöittäminen. Sopimuksen mukaan Regenero Oy suunnittelee, rakennuttaa ja toteuttaa Keilaniemenrannan alueelle monipuolisen, korkeatasoisen ja vetovoimaisen kokonaisuuden.

Rannan tuntumaan, metroasemaa vastapäätä rakentuu tyylikäs ja toiminnallisesti aktiivinen Keilaniementori. Liike- ja palvelutiloja tulee muun muassa kahteen paviljonkirakennukseen.

Toriaukion viereen tulee veistoksellinen toimisto- ja hotellitorni. Yli 160-metriseen torniin tulee Kämp-ryhmän GLO-hotelli. Tornin toimisto-osan päävuokralainen on Kone Oy, jonka pääkonttori on jo Keilaniemessä. 

Rantaan rakennetaan uusi julkinen Keilaniemenpromenadi, joka on osa Espoon Rantaraittia. Raitin varrelle tulee erilaisia palveluja. Rantaan tulee myös kaksi asuinrakennusta.  

Hanke etenee vaiheittain. Keilaniementori valmistuu vuonna 2020 ja Keilaniemenranta kokonaisuudessaan kesällä 2024.  

Lisätietoja antavat:

Espoon kaupunki:

Teknisen toimen johtaja Olli Isotalo, p. 050 593 3359, olli.isotalo@espoo.fi

Projektinjohtaja Antti Mäkinen, p. 050 593 1339, antti.o.makinen@espoo.fi

Regenero Oy:

Hallituksen jäsen Kari Helin, p. 040 579 0570, kari.helin@hgrpp.fi